Rechtstelefoon Advocaat Partner Full.png

Advocaat Partners

Als grootste onafhankelijke juridisch adviseur van Nederland vinden wij dat we ook een verantwoordelijkheid hebben om de kwaliteit van rechtsbijstand te waarborgen. Daarom staan wij alleen de beste advocaten toe om zich op uitnodiging Advocaat Partner van de Rechtstelefoon te noemen.

Over advocaten

Er zijn in Nederland zo´n 17.700 advocaten, helaas zijn deze kwalitatief niet allemaal even goed. De Nederlandse Orde van Advocaten is de belangenbehartiger van álle advocaten en advocaten zijn niet verplicht zich aan te sluiten bij de Geschillencommissie Advocatuur. Het is daarom belangrijk om een onafhankelijke partij als de Rechtstelefoon de filter te laten zijn. Onze naam is rechtstreeks verbonden aan onafhankelijk betrouwbaar advies. En met een cliënttevredenheid van 95,5% straalt onze reputatie ook af op de Advocaat Partners, daarom selecteren we die zeer zorgvuldig. Ons keurmerk is de manier voor goede advocaten om anders te zijn dan de massa.

Beperkte toetreding

Momenteel hebben we een maximum van 250 advocaten die zich Advocaat Partner van de Rechtstelefoon mogen noemen, dat is dus slechts 1,41% van alle advocaten in Nederland. Het absolute neusje van de zalm. Bovendien kunnen die advocaten alleen toetreden op onze persoonlijke uitnodiging, ze kunnen zichzelf er niet voor aanmelden. Wel is het mogelijk voor een advocaat om een collega aan te dragen.

Publicaties op onze website

Naast de 40.000 cliënten die wij jaarlijks bijstaan met juridisch advies, hebben we ook 120.000 actieve lezers van de juridische artikelen op onze website en meer dan 10.000 volgers op sociale media. Onze Advocaat Partners hebben als enige externe partij de mogelijkheid om artikelen te publiceren op onze website en op die wijze hun kennis te delen. Voor advocaten die goed zijn in hun vak is dit reclame waar het telt: door hun kwaliteit te laten zien aan potentiële cliënten.

Wij richten ons als Rechtstelefoon nadrukkelijk op onze cliënten. Daarom voeren we geen of zo weinig mogelijk juridisch jargon. De artikelen op onze website die wij en onze Advocaat Partners schrijven zijn dan ook in normaal Nederlands. Eerlijk gezegd begrijpen we juridische kantoren die met wollige artikelen enkel indruk lijken te willen maken op hun collega's niet zo goed. Daarom zijn we ook gestopt met het gebruik van rechtsgebieden, we gebruiken sindsdien onze eigen cliëntvriendelijke verdeling in thema's. Rechtsgebieden zijn een prettige verdeling voor juristen onderling, maar wij passen ons graag aan naar de cliënt die hulp zoekt bij ons.

Belangrijkste punten

Samenvattend willen we met het initiatief Advocaat Partners het volgende bereiken voor rechtzoekenden in Nederland.

  1. Kwaliteit: de maatschappelijke behoefte van een kwaliteitskeuring voor advocaten invullen en rechtzoekenden een waarborg geven.

  2. Zichtbaarheid: de goede advocaten zichtbaar laten zijn tussen de massa door publicaties op onze zeer breed gelezen website en sociale media.